Wykonanie
Zainspirowały mnie wariacje owsiankowe na jednym z blogów.Postanowiłam więc stworzyć własną kompozycję, a że lubię owsiankę i dość często mamją na śniadanie, nie było to trudne.Zobaczcie co mi wyszło:
Owsianka bananowa z
kokosem i kawałkami ciasta
czekoladowegoNa przygotowanie 1 porcji potrzebujemy:50g
płatków owsianych,300g
mleka;20g kawałków suszonego
kokosa;1 mały
banan rozgnieciony widelcem;szczypta pokruszonego
cynamonu;kawałek ciasta
czekoladowego lub
ciastek czekoladowychPłatki ,
kokos i
cynamon zalać
mlekiem i dobrze wymieszać. Owsiankę gotować na małej teflonowej patelni lub rondelku przez około 5-7 minut (zależy jaką lubicie, jeżeli bardzo gęstą można gotować do 10 minut). W trakcie gotowania dodać puree z
banana i część pokruszonego ciasta (zostawić kilka kawałków do dekoracji). Gotową owsiankę przełożyć do miski i udekorować kawałkami ciasta.Smacznego...