ßßß Cookit - przepis na Meksykańskie śniadanie dobre na odchudzanie - tortilla z awokado

Meksykańskie śniadanie dobre na odchudzanie - tortilla z awokado

nazwa

Wykonanie

Uprzejmie donoszę, że nadal pamiętam o twardym postanowieniu i wciąż jestem na diecie. Wizja mojej chudziutkiej siostry i kilometry, które będę musiała pokonać w Rzymie, o wąskich siedzeniach w samolocie nie wspomnę, motywują mnie każdego ranka. Sznupek tez mnie wspiera jak może, najlepiej mu te wspieranie wychodzi w wyjadaniu tego, czego ja nie powinnam jeść. Zresztą musi mnie wspierać bo to wszystko jego wina! Tak,tak - te późne kolacje przy świecach, długie śniadania w łóżku, truskaweczki z bitą śmietaną na przegryzkę, czekoladowe lody na deser, pieczeń wołowa na obiad, kiełbaski z grilla na kolacje. Tak,tak - człowiek zakochany, serce szaleje, rozum śpi, a dupa rośnie. Zauroczenie przemija, kilogramy zostają. Znacie to, czy tylko my ze Sznupkiem mieliśmy takiego pecha? Muszę przyznać, że Sznupek pierwszy zauważył, że coś jest nie tak.
-Sznupciuu?
-No?
-W jakiej temperaturze pierzesz moje koszulki?
-No jak w jakiej? kolorowe w 40C.
-No to chyba pralka nam się zepsuła
- Jak to się zepsuła, co się stało
- Pewnie coś z termostatem
- O czym ty opowiadasz?
- No bo wszystkie koszulki mi się pokurczyły, ledwie na brzuch naciągam.
- ???
Stwierdziłam, że koniec zartów i zaczynamy się odchudzać. Sznupek stwierdził, że może ja zacznę pierwsza, a on tylko popatrzy. No i od tego patrzenia na moje odchudzanie stracił 10 kg. Wyobrażacie sobie? A Ja? Ja straciłam tylko nerwy i dobry humor. No ale koniec gadania - czas na zdrowe porządne śniadanie. Dzisiaj po meksykańsku. Dla mnie wersja tylko z awokado, dla Sznupka z bekonem.
Tortilla z awokado
Składniki:
małe naleśniczki Tortilla
serek Philadelphia
1 małe awokado
pomidor
papryka
czerwona cebula
zielona pietrucha
czosnek
limonka
sól
Kroimy w drobną kosteczkę 1/2 pomidora,1/4 papryki, 1/4 cebuli, siekamy garść pietruszki. Dodajemy awokado, soku z połówki limonki,czosnek i sól do smaku. Mieszamy za pomocą widelca. Najlepiej,żeby awokado było bardzo dojrzałe.
Tortille wrzucam na rozgrzaną patelnie, dosłownie na parę sekund z jednej i z drugiej strony. Smaruje serkiem pasek po środku i dodaje farsz a awokado. Dla Sznupka dodaje 2 plastry wędzonego bekonu, delikatnie obsmażonego na patelni. Zawijamy jak te świstaki i zajadamy.Smacznego!
Źródło:http://sznupkowiewpodrozyzycia.blogspot.com/2012/08/meksykanskie-sniadanie-dobre-na.html