ßßß
Składniki:2 paczki szynki parmeńskiej200 g łososia wędzonegoparyski mix sałat4 tortillesuszone pomidorypesto bazyliowepesto pomidorowepapryka żółta i czerwonaPrzygotowanie:Dwie tortille smarujemy pesto pomidorowym, na połowę jednej z nich nakładamy 100 g łososia natomiast na połowę drugiej nakładamy jedną paczkę szynki. Na łososia i szynkę sypiemy niewielką ilość sałat, do tortilli z szynką dodajemy suszone pomidory. Każdą tortillę zwijamy bardzo mocno dociskając, tak jakbyśmy skręcali sushi i kroimy w małe roladki. Z pozostałymi dwiema tortillami robimy dokładnie to samo, tylko zamieniamy pesto bazyliowe na pomidorowe. Na końcu kroimy paprykę i wkładamy do każdej roladki, ja żółtą paprykę dałam do roladek z pesto bazyliowym a czerwoną do roladek z pesto bazyliowym. Ja podałam roladki posypane serem mozzarella.
















Moja propozycja podania:
Petite Princesse