ßßß
Składniki:500 g pełnego mleka w proszkukostka margaryny (250 g)4 łyżki kakao1 szklanka cukru3 łyżeczki cukru z prawdziwą waniliąduża paczka herbatnikówPrzygotowanie:Na początku rozpuszczamy w garnku margarynę, dodajemy do tego cukry i kakao, gotujemy i mieszamy aż wszystko się rozpuści. Pozostawiamy do wyschnięcia. W międzyczasie rozdrabniamy biszkopty na małe kawałeczki. Gdy nasza mieszanka już ostygnie wlewamy ją do miski z rozdrobnionymi herbatnikami i dodajemy mleko. Wszystko chwilę miksujemy, masa będzie klejąca i gęsta więc należy ją ugnieść ręcznie. Gdy nasze ciasto będzie już gładkie nakładamy je do wcześniej przygotowanej formy dokładnie dociskając. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny i gotowe ;)POWODZENIA I SMACZNEGO!






Petite Princesse