Wykonanie
Ostatnio jem za dużo słodkiego. Ale co poradzę, kiedy tak mnie do tego ciągnie. Na całe szczęście uprawiam trochę
sportu, więc się równoważy. Staram się też wybierać domowe słodkości. No chyba, że chodzi o
czekoladę :POstatnio nasz mnie dzika ochota na
budyń! Oczywiście w domciu było nawet kilka rodzai. Ale, pomyślałam, że smaczniej i zdrowiej było by zrobić swój własny. Efekt... mniam!!
Domowy
budyń waniliowy/ 4 porcje2 szkl
mleka1 szkl
wody2 łyżki
mąki pszennej2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka
masła2
żółtka2 opakowania
cukru wanilinowegoZagotować połowę
mleka z
wodą i
masłem. W misce zmiksować pozostałe
mleko z
mąkami,
żółtkami i
cukrem. Zmniejszyć gaz. Wlać masę i mieszać do zgęstnienia.
Budyń podawać z
owocami.Smacznego