Wykonanie
Spośród
herbat już od lat wybieram głównie zieloną, lubię jej smak, lubię to jak się po niej czuję, uwielbiam za jej właściwości. W domu wybieram prawdziwą, liściastą, którą zaparzam w imbryku lub za pomocą przystosowanego do kubka specjalnego sitka, w pracy, z wygody, często zaparzam ekspresową. Słodzenie zielonej
herbaty uważam za straszliwą zbrodnię. Próby uchwycenia jej smaku w postaci sklepowych słodkich napitków to moim zdaniem prawdziwe niewypały.Ale jest taka
herbata, którą możecie kupić w butelkach i zabrać gdzie tylko chcecie, a jej smak pozytywnie zwali z nóg wszystkich fanów zielonej- intensywny, nieco gorzkawy, pełny.
SOTI Natural.O
SOTI:W odróżnieniu od pyłu herbacianego który używany jest w saszetkach z
herbatą i liści sencha które są najbardziej popularne to właśnie liście Gyokuro mają najwięcej katechin, antyoksydantów, przeciwutleniaczy i to właśnie z nich parzona jest
SOTI Natural. Liście te kosztują ok. 1200zł za kilogram ale mają 4
razy więcej katechin, antyoksydantów niż jakiekolwiek inne liście.Ponad 2 lata zajęło opracowanie metody zaparzenia liści Gyokuro tak by zachować wszystkie ich cenne właściwości - maksimum katechin, antyoksydantów, przeciwutleniaczy, garbników. Dzięki
czemu SOTI Natural pomaga przyspieszać spalanie kalorii, pomaga spowalniać procesy starzenia, pomaga pobudzać metabolizm, równomiernie pobudza a także usuwa toksyny z organizmu.
SOTI Natural to jedyny
napój poza
wodą, który nie ma chemii,
cukru, słodzików,
stewii, barwników, konserwantów.*Mnie przekonali! Najbardziej w
SOTI ujął mnie jej głęboki smak i brak
cukru czy jakichkolwiek słodzików i konserwantów- sama natura. Jeśli chodzi o minusy jedyny jaki znalazłam (i niestety na pewno dla wielu z nas decydujący) to cena: ok. 10-12 zł za 0,5 l.
SOTI możecie nabyć online na stronie producenta, ale podobno również na półkach
sieci Kuchnie Świata oraz w Carrefour.*Info ze strony
SOTI Natural