Wykonanie
Kolejny pomysł na pyszny koktajl. Tym razem z dodatkiem
cynamonu i suszonych
śliwek. Warto używać obu składników, ponieważ dają nam wiele dobrego.
Cynamon pomaga obniżyć zły cholesterol LDL, reguluje poziom
cukru we
krwi, jest źródłem żelaza, wapnia i manganu, ma właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybiczne, jest naturalnym konserwantem. Natomiast
suszone śliwki dają poczucie sytości, poprawiają trawienie, posiadają pektyny, które spowalniają wchłanianie
cukrów, przyśpieszają przemianę materii, usprawniają funkcjonowanie przewodu pokarmowego.
jogurt naturalny 150g
jagody 100g1
banan4
suszone śliwki1/3 łyżeczki
cynamonuBanany i
śliwki kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy z resztą składników w blenderze. Całość miksujemy na gładką masę.Przepis na jedną porcję.