ßßß
Mili sąsiedzi przynoszą jabłka, a nam już nie starcza słoików! Lubię takie chwile i ciepłe szarlotkowe kolacje ♥ + muszę pobrać od mamy lekcję robienia lepszej kruszonki ;-)Składniki:1 szkl. mąki (u mnie pełnoziarnista)1 opakowanie cukru waniliowego3 łyżki cukruok. 80g miękkiego masła1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczeniamus jabłkowy wymieszany z cynamonem7 łyżek płatków owsianychniecała szklanka mąki2 łyżki cukruok. 70g masłaZagnieść wszystkie składniki na elastyczne ciasto- jeśli będzie trzeba można dodać odrobinę śmietany żeby lepiej się połączyło (ja tym razem nie musiałam). Wyłożyć na blaszkę, przykryć warstwą musu. Zrobić kruszonkę i wysypać ją na górę ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok. 45 minut.