Wykonanie
Od pewnego czasu zasmakowałam w pieczonej
karkówce i po wypróbowaniu przepisu na
karkówkę pieczoną w pomidorach z tego bloga postanowiłam spróbować jeszcze innych wersji pieczonej
karkówki. Polecam na pyszny obiad :)

Składniki:1 kg
karkówki2 łyżki
sosu sojowego - u mnie ciemny1 opakowanie
przyprawy do grillaWykonanie:
Mięso kroję w plastry, lekko rozbijam i nacieram
przyprawą oraz
sosem sojowym.. Przekładam do miski, nakrywam folią spożywczą i wstawiam na 2 godziny do lodówki.Przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 220°C na 10-15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze przez około 55 minut. Na około 10 minut przed końcem pieczenia, odkrywam
mięso i piekę do zrumienienia.Jako dodatek proponuję surówkę z
selera :) Mi bardzo smakowało takie połączenie składników

SMACZNEGO!!!