ßßß Cookit - przepis na Migdały Rocher

Migdały Rocher

nazwa

Wykonanie

Przepis na migdały dostałam od koleżanki. Moja córka je uwielbia.
Proporcje są przeliczone na 25 sztuk. Czekoladę mleczną można zastąpić gorzką, ale ja zdecydowanie wolę tę pierwszą:)
Składniki:
340g czekolady mlecznej
520g migdałów w kształcie słupków
cukier do posypania migdałów
syrop 30% (50g cukru + 50ml wody)
papilotki
Migdały zwilżyć syropem i zamieszać, tak aby wszystkie były mokre, ale nie leżały w syropie
Posypać je cukrem pudrem i wymieszać
Wysypać na blachę
Piec w temperaturze 160'C, aż będą chrupiące. Ja piekłam 15 minut, ale czas zależy od piekarnika. Mój coś szwankuje i z jednej strony trochę bardziej przypieka...
Pokrojoną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać migdały i wymieszać
Masę nałożyć łyżeczką do papierowych foremek i odstawić do zastygnięcia. Ja nakładałam łyżką do lodów i włożyłam do lodówki
Smacznego :)
Źródło:http://szczesliwakuchnia.blogspot.com/2013/07/migday-rocher.html