Składniki:- 300 g pieczarek- puszka ciecierzycy- 2 łyżki oleju- sól, pieprz- 1 łyżeczka słodkiej papryki- ostra papryka (wg uznania)- mielony kminek (pół płaskiej łyżeczki)- liście cykorii lub sałaty do wyłożenia przekąskiPieczarki wyczyścić, osuszyć, przekroić na pół lub na ćwiartki, w zależności jak duże są pieczarki.Cieciorkę odsączyć z zalewy i przelać wodą na sicie.Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pieczarki i smażyć na dużym ogniu, tak aby pieczarki nie puściły zbyt dużo wody, tylko jak najszybciej się przypiekły. Zmniejszyć ogień i dodać cieciorkę oraz przyprawy. Pozostawić jeszcze wszystko na ogniu około 5 minut.Podawać na ciepło lub zimno. Danie fajnie prezentuje się na stole na małych łódeczkach z liści cykorii.