Wykonanie
Dzis zapraszam na coś lekkiego,pozywnego i oczywiście pysznegoOstatnio przeglądając blogi kulinarne trafiłam na przepis na przekąski z
cukiniiwiedziałam ze od razu przy odbrobinie wolnego czasu upiekę tą potrawe i okazała się prawdziwym
hitemte leciutki,puszyste i smaczne muffinki od dziś na dłużej zagoszczą w moim menuPrzepis(pomnijeszyłam orginał o połowe) 6 muffinek1 szkl.startej
cukinii1/4
bułki tartej-następnym razem dam
mąkę owsianą1/4
startego sera żółtego1
jajkoszczypiorek2 łyżki
groszku zielonegoziołasól,
pieprz2 łyżki uduszonych
pieczarekCukinie odciskamy z nadmiaru
wody,łączymy z resztą składników.Dokładnie wyrabiamyFormujemy bułeczki i kładziemy je na wysmarowaną
masłem blechęPieczemy ok 20 min w piecu nagrzanym do 200CJemy na ciepło badż zimnoJa podałam do muffinek
sos tatarski