Wykonanie
Na śniadanie, na deser, czy do pracy... Moim zdaniem idealna owsianka. Odczarowana na nowo. Pachnie
jabłkami i
cynamonem hmm... jak szarlotka, a można jeść bez wyrzutów sumienia. Gorąco polecam.SKŁADNIKI:1 szklanka
płatków owsianych górskich1 szklanka
wody1
jabłkogarść
rodzynek1 łyżka
kakao1 łyżeczka płaska
cynamonu2 łyżki
miodu (można więcej)WYKONANIE:
Jabłko ze skórką pokroić w małą kosteczkę.
Wodę wlać do rondelka i zagotować. Na gotującą się
wodę wsypać
płatki owsiane (ilość
płatków tak na prawdę zależy od tego, jaka konsystencja odpowiada nam najbardziej- ja lubię gęstą owsiankę). Najlepiej wsypywać po trochu mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gdy owsianka zgęstnieje (ok. 2-3 min.), dodajemy
kakao,
cynamon,
miód,
rodzynki i 3/4 pokrojonych
jabłek.Cały czas mieszając prażymy jeszcze chwilkę. Gotową owsiankę przed podaniem posypujemy pozostałym pokrojonym
jabłkiem.