Wykonanie
Składniki:* 1
mleko skondensowane 8,0% słodzone* 2 łyżki
kakao* 6 łyżek
cukru pudru* 1 opakowanie
wiórków kokosowych* tabliczka czarnej i
białej czekoladySposób przygotowania:
Mleko rozlewamy mniej więcej po równo do dwóch miseczek, do jednej dodajemy
kakao i mieszamy. Do każdej misko dodajemy po trzy łyżki
cukru pudru, i ucieramy aż konsystencja będzie jednolita oraz gęsta. Dodajemy wiórek
kokosowych i mieszamy, aż będzie ciężko mieszać…Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 3h do lodówki. Wyjmujemy z lodówki, kroimy na kawałki.Rozpuszczamy w kąpieli
wodnej czekoladę (najpierw jedną,
potem drugą), obtaczamy batoniki, zostawiamy do zastygnięcia i …Smacznego! :)