Wykonanie
Dziś mam dla Was propozycję na pełnowartościowy lunch, który możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnie. Wersja na zimno - bo większość z nas nie ma możliwości podgrzania posiłku. Jego przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 10 minut. Składa się on z sałatki z
oliwkami,
pomidorem oraz
serem mozzarella. Dodatkowo można zapakować kromeczki
chleba razowego lub
pieczywo chrupkie. Dressing warto zrobić w większej ilości i przechowywać go w lodówce. Będzie na cały tydzień. Zdecydowanie ułatwi Wam to poranne przygotowanie sałatek, które polecam z czystym sumieniem, ponieważ mają ogromną bazę witamin.Składniki:pół opakowania mixu
sałatpół kulki
sera mozzarella10 zielonych
oliwek2 plastry
sera feta5
pomidorków koktajlowychpołowa
czerwonej papryki2 łyżki
sosu vinegretPrzygotowanie:Mix
sałat dokładnie płuczemy i suszymy.
Mozzarellę,
fetę i
paprykę kroimy w kostkę.
Pomidorki i
oliwki kroimy na połówki. Całość polewamy 2 łyżkami sosu (przepis tutaj).