Za oknem upał, więc moje nogi samoistnie kierują mnie w stronę lodówki w poszukiwaniu czegoś zimnego, lekkiego i soczystego...Znajduję truskawki, pudełeczko jeżyn i jogurt. Lekki deser na gorące popołudnie, bez wyrzutów sumienia;)350 g truskawek150 g jeżyn450 ml jogurtu naturalnego3 łyżeczki żelatyny spożywczej100 ml wrzątku2 łyżki miodu (opcjonalnie)250 ml jogurtu miksujemy (blenderem) z truskawkami, a pozostałe 200 ml z jeżynami. Dosładzamy miodem.Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i po połowie dodajemy do musu truskawkowego i jeżynowego.Pucharki napełniamy do połowy musem truskawkowym i wstawiamy do lodówki. Gdy lekko stężeje (około pół godziny), wlewamy mus jeżynowy- strumień kierujemy na środek pucharka, tak aby część jeżynowego musu wpadłą do środka truskawkowego. Dekorujemy kawałkami owoców. Schładzamy przez kolejną godzinę.