Wykonanie
Pamiętajmy im więcej wysiłku włożymy w ugotowanie dobrego rosołu tym zupa będzie smaczniejsza. Nie polecam tutaj pójścia na skróty i użycia rosołku z kostki.Składniki:2 l rosołu5
buraków z łodyżkami5
ziemniaków4
marchewki ( mogą być z rosołu)2-3 łyżki kwaśnej
śmietany 18% (opcjonalnie)Wykonanie:
Buraki i
ziemniaki kroimy w równą kostkę. Łodyżki
buraków kroimy na małe kawałki (ok. 1-2cm)Do gotującego się rosołu wrzucamy pokrojone
buraczki, następnie pod koniec gotowania dokładamy do nich
ziemniaki, łodyżki i
marchewki. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkościW zasadzie zupa jest gotowa. Można do niej dodać
śmietanę lub osobno dodawać
śmietanę do każdej porcji, oczywiście można ja również pominąć.Smacznego