Wykonanie
Szaszłyki mogą być pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejszeSkładniki:1-1,3 kg
mięsa z
udek kurczaka3 duże
cebule500 g
pieczarekulubiona
przyprawa do mięsaok. 3-5 łyżek
oleju (Rapso)Dodatkowo:patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe)Wykonanie:
Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę doprawiamy
przyprawą do mięsaKażdą
cebulę dzielimy na 4 części i oddzielamy pojedyncze warstwy, następnie doprawiamy
olejem i tą samą
przyprawą którą użyliśmy do
kurczakaNa każdy patyczek nabijamy
mięso,
cebulę,
pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół),
mięso,
cebulę itp. aż do wykończenia składników.Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce. Takie szaszłyki mogą być również pieczone na grillu.Smacznego