ßßß
Cookit - przepis na Marynowana fasolka szparagowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Marynowana fasolka szparagowa
Składniki
Fasola szparagowa zielona
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Koper suszony
Czosnek
Woda
Ocet
Cukier
Sól
Wykonanie
1,7 kg
zielonej fasolki szparagowej
Przyprawy
na każdy słoik:2
liście laurowe
4
ziele angielskie
1/2 lyżeczki
gorczycy
1/2 lyżeczki
kopru suszonego
1 ząbek
czosnku
Zalewa:1 L
wody
2 szklanki
octu
9%8 łyżki
cukru
2 łyżki
soli
Fasolkę szparagową
oczyścić obciac koncowki i dokładnie opłukać. Wrzucić do wrzącej osolonej
wody
i gdy się zagotuje, gotować 15 minut pod przykryciem. Następnie odcedzić zalac zimna
woda
. Do czystych i suchych słoików włożyć
przyprawy
po czym poukladac w nich
fasolke
i na góre posypac
koprem
.zalać gorącą zalewą szczelnie zakrecic pasteryzować przez ok. 25 minut. odstawić do ostygnięcia i na 2
dzien
pasteryzowac kolejne 25 minut.
Źródło:
http://kulinaria-margo.blogspot.com/2014/06/marynowana-fasolka-szparagowa.html
Przepisy powiązane
Czosnek konserwowy
Czosnek konserwowy
Czosnek konserwowy
Czosnek konserwowy
Czosnek konserwowy
Składniki powiązane (0)