ßßß Cookit - przepis na czekoladowa pianka z mleka migdałowego

czekoladowa pianka z mleka migdałowego

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ten deser powstał w zasadzie przypadkowo - chciałam zrobić polewę do ptasiego mleczka i cóż ... nie wyszło, a właściwie wyszło tylko nie do końca zgodne z intencją twórcy:) Co zupełnie nie zmienia faktu, że pianka jest przepyszna, a w smaku przypomina czekoladowe ptasie mleczko. Dodatkowo wykonanie jest absolutnie banalne więc nic tylko cieszyć się kolejnym cukrzycowym deserkiem.
Składniki:
trzy łyżeczki kakao
łyżeczka żelatyny
Sposób przygotowania: Mleko migdałowe zagotować i zmniejszyć ogień(albo moc:) prawie do minimum. Wsypać kakao i ksylitol - rozpuścić energicznie mieszając. Cały czas mieszając powoli dosypać żelatynę. Przelać do wysokiego naczynia i mieszać mikserem na wysokich obrotach ok. 3 minut aż będzie widać pęcherzyki powietrza. Przelać do pucharka i wstawić na 3-4h do lodówki.
Źródło:http://slodziutkamama.blogspot.com/2014/09/czekoladowa-pianka-z-mleka-migdaowego.html