Wykonanie
Kolejny raz zaprezentuję Wam pomysł na
jogurt. Tym razem dwa różne, a jednak podobne przepisy.Pierwszy z
pomarańczą,
jabłkiem i
otrębami, a bazą będzie
jogurt naturalny.składniki na 2 szklanki
jogurtu:- małe opakowanie
jogurtu naturalnego- 2
pomarańcze- 1
jabłko- 2 łyżki
otrąb (ja dodałam pszenne, możecie dodać, jakie macie)przygotowanie:- obieramy
pomarańcza, pamiętając o tym by zostawić błonki
między cząstkami-
jabłko zostawiamy ze skórką- wszystkie składniki wkładamy do naczynia i miksujemy blenderemBardzo fajny pomysł na szybką przekąskę albo drugie śniadanie.
Otręby nie są wymagane.I drugi pomysł na
jogurt: z
mrożonymi truskawkami i
bananem. Bazą również jest
jogurt naturalny.składniki na 2 szklanki
jogurtu:- małe opakowanie
jogurtu naturalnego- 5 mrożonych
truskawek (w sezonie świeżych)- 1 średni
banan- 2 łyżki
otrąb (ja dodałam pszennych)przygotowanie:- wszystkie składniki władamy do blendera i miksujemyKoktajl wyszedł bardzo gęsty, zmrożone
truskawki sprawiły, że jedząc go miałam wrażenie, że jem
lody :)Na koniec dołożyłam łyżkę
owoców goji.Sami wiecie, że pomysłów na
jogurt czy koktajl może być bardzo dużo.Ja sama prezentowałam już kilka z nich:http://culinaryisland.blogspot.com/2014/03/koktajl.htmlhttp://culinaryisland.blogspot.com/2014/02/jogurt-z-owocow-lesnych-i-banana.htmlhttp://culinaryisland.blogspot.com/2013/06/moje-popisy-ciag-dalszy.htmlSmacznego!Pomysł na
jogurt z
otrębami zainspirowany przepisami od pani Moniki Dajkowskiej-Bichta; dietetyk kliniczny.