ßßß
Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z sezamową polewą (bez glutenu, mleka i jajek)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka szparagowa z sezamową polewą (bez glutenu, mleka i jajek)
Składniki
Sezam
siemię lniane
Masło
Margaryna
Olej lniany
Wykonanie
Zamiast tradycyjnej
bułki tartej
na
maśle
proponuję coś o wiele smaczniejszego i zdrowszego - polewę z mielonego
sezamu
i
siemienia lnianego
. Świetna również do
kalafiora
. Pycha, polecam :)
Składniki :mielony
sezam
1 łyżeczka
siemię lniane
mielone 1 łyżeczka
masło
lub
margaryna
bezmleczna 2 łyżki
olej lniany
lub
sezamowy
1 łyżkaPrzygotowanie:
Siemię lniane
(używam złociste odtłuszczone) wymieszać z
mąką
sezamową
, przyrumienić lekko na
maśle
. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta można dodać
olej
np. lniany budwigowy.
Źródło:
http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/07/fasolka-szparagowa-z-sezamowa-polewa.html
Przepisy powiązane
ZIARNA PRAŻONE NA PATELNI - IDEALNE DO SAŁATY
ZIARNA PRAŻONE NA PATELNI - IDEALNE DO SAŁATY
ZIARNA PRAŻONE NA PATELNI - IDEALNE DO SAŁATY
ZIARNA PRAŻONE NA PATELNI - IDEALNE DO SAŁATY
ZIARNA PRAŻONE NA PATELNI - IDEALNE DO SAŁATY
Składniki powiązane (0)