ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z sezamową polewą (bez glutenu, mleka i jajek)

Fasolka szparagowa z sezamową polewą (bez glutenu, mleka i jajek)

nazwa

Wykonanie

Zamiast tradycyjnej bułki tartej na maśle proponuję coś o wiele smaczniejszego i zdrowszego - polewę z mielonego sezamu i siemienia lnianego. Świetna również do kalafiora. Pycha, polecam :)
Składniki :
mielony sezam 1 łyżeczka
siemię lniane mielone 1 łyżeczka
masło lub margaryna bezmleczna 2 łyżki
olej lniany lub sezamowy 1 łyżka
Przygotowanie:
Siemię lniane (używam złociste odtłuszczone) wymieszać z mąką sezamową, przyrumienić lekko na maśle. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta można dodać olej np. lniany budwigowy.
Źródło:http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/07/fasolka-szparagowa-z-sezamowa-polewa.html