ßßß Cookit - przepis na Śledzie po kaszubsku wg M. Gessler

Śledzie po kaszubsku wg M. Gessler

nazwa

Wykonanie

Smaczne i godne polecenia:)
0,5 kg płatów śledziowych solonych
2 łyżki cukru
1/4 szklanki oleju
4 łyżki octu
4 łyżki koncentratu pomidorowego
4 cebule
3 ziarnka ziela angielskiego
3 liście laurowe
kilka ziaren gorczycy
Płaty śledziowe wymoczyć. Na oleju przesmażyć pokrojoną cebulę z cukrem. Dodać ocet, liście, ziele i koncentrat. Dusić chwilę, po zdjęciu z ognia dodać gorczycę. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. W salaterce przekładać na przemian płaty śledziowe z sosem. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin.
Źródło:http://kuchniaaniz.blogspot.com/2014/12/sledzie-po-kaszubsku-wg-m-gessler.html