Składniki:2 i 1/2 szklanki mąki pszennej1 kostka zimnego masła (20 dag)1/2 szklanki cukru2 żółtkałyżeczka proszku do pieczeniaSłoik powideł śliwkowychWykonanie:Zimne masło siekamy bardzo drobno z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier oraz żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe wkładamy do lodówki na około 2 godziny.Schłodzone ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy na stolnicy na grubość ok. 0,5 cm i wykrawamy szklanką krążki. W połowie krążków wycinamy na środku dziurkę za pomocą kieliszka od wódki. Ciasteczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy partiami w gorącym piekarniku (200-220 stopni) przez ok. 15 min, aż będą rumiane. Ostudzone ciasteczka smarujemy powidłami i nakrywamy ciastkami z dziurką. Gotowe ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.Smacznego! :)