Wykonanie
Przygotowujemy
spody do kruchych babeczek według przepisu- klikSkładniki:0,5 l.
śmietanki 30%,2
fixy do
śmietany,łyżka
cukru pudru,1/3 puszki masy kajmakowej,2 łyżki
żelatyny,Słoik
powideł śliwkowych.Wykonanie:1.
Śmietankę ubijamy z 2
fixami i
cukrem pudrem. Gdy masa będzie już sztywna dodajemy masę kajmakowa i chwile jeszcze ubijamy.2. W grubej szklance ubijamy 2 łyżki
żelatyny z odrobina gorącej
wody (do momentu, aż pianka będzie letnia).3. Powstała piankę dodajemy do masy i jeszcze raz chwilkę ubijamy. Mase wkładamy do lodówki na około 20 min, aż masa lekko zesztywnieje.4.
Spody babeczek wypełniamy powidłami oraz wyciśnięta przez rękaw cukierniczy masę kajmakowa.5. Babeczki polewamy polewa czarno- biała.
Smacznego!