ßßß Cookit - przepis na Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Przepis z gazetowych wycinków
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
4 twarde gruszki
garść bakalii
po 2 łyżki miodu i cukru
łyżka masła
Całe gruszki cienko obrałam (zostawiając ogonki). Zagotowałam litr wody z cukrem. Następnie przez 5 minut gotowałam w niej owoce, po czym wyjęłam i ostudziłam.
Płat ciasta podzieliłam na cztery równe części, odłożyłam na 10 minut, by lekko rozmarzło. Każdą gruszkę owinęłam kawałkiem ciasta.
Piekłam w piekarniku w temp. 160 st przez około 30 minut.
Bakalie podgrzałam z miodem i masłem. Upieczone gruszki przekroiłam na pół i polałam bakaliami z miodem.
Źródło:http://aniolek27.blogspot.com/2012/05/gruszki-w-ciescie-francuskimgruszki-w.html