Wykonanie
składniki* 125 g
margaryny* 250 g miękkich
krówek* 200 g pianek marshmallow* 125 g
ryżu preparowanegosposób wykonania
Margarynę lekko rozpuścić w dość dużym garnku, dodać
krówki, podgrzewać i mieszać do rozpuszczenia.
Następnie dodać pianki i dalej podgrzewać na bardzo małym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia się pianek i powstania jednolitej masy.
Zdjąć z ognia, dodać
ryż, dokładnie wymieszać i całość wyłożyć do formy (21/26cm wymiary dna formy)wyłożonej papierem do pieczenia. Całość dobrze docisnąć, aby masa się dobrze posklejała, ja dociskałam tłuczkiem do
ziemniaków smarując go co jakiś czas minimalną ilością rozpuszczonej
margarynie, a by masa się nie przyklejała.Całość zostawić do zastygnięcia na kilka godzin lub do następnego dnia.Zastygniętą masę wyjąć z formy i pokroić na prostokąty.