Wykonanie
składniki* 85 g
płatków owsianych* 85 g
wiórków kokosowych* 100 g
mąki pszennej* 70 g
cukru pudru* 100 g
margaryny lub
masła* 1 łyżka płynnego
miodu* 1 łyżeczka
sody oczyszczonejSposób wykonaniaW rondelku rozpuścić
margarynę, dodać
miód, wymieszać, ale nie gotować.
Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej
wody i dodać do
margaryny, wymieszać.Do miski wsypać
płatki owsiane,
wiórki kokosowe,
mąkę,
cukier, dodać rozpuszczoną
margarynę i wymieszać.Z masy formować kulki wielkości
włoskiego orzecha, spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Wkładać do nagrzanego piekarnika na środkową szynę. piec w temp 180 stopni ok. 8-10 min.Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwile, a następnie przenieść
ciastka na kratkę do studzenia.
Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.