ßßß
składniki:ciasto2 jajka1 łyżka amoniaku1/2 szklanki śmietany125 g margaryny2 szklanki mąkimasakostka margaryny2 jaja1 szklanka cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 szklanka śmietany 12% lub 18%6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej1 l mleka1 budyń waniliowywiórki kokosowe
sposób przygotowania:Składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy. Następnie schładzamy,dzielimy na 3 części i pieczemy po 25 min w 180 stopniach.Przygotowujemy masę. Jajka miksujemy ze śmietaną i mąką. Mleko zagotowujemy z margaryną i cukrami, zdejmujemy z ognia i mieszając wlewamy masę jajeczną. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż masa zgęstnieje. Gorącą masę przekładamy blaty ciasta, na wierzch również dajemy masę i wiórki kokosowe.