Wykonanie
            W moim domu pralinki Rafaello zawsze szybko się kończą... zdecydowanie zbyt szybko. Uwielbiam smak 
kokosa, w związku z czym musiałam spróbować zrobić coś słodkiego o tym właśnie smaku. 
Czekoladka wyglądem przypomina Rafaello, w smaku też jest podobna, jednak co prawda nie identyczna. Mimo to, jest to zdecydowanie mała przyjemność warta wypróbowania.

Przepis na około 10 sztuk.SKŁADNIKI:100 g 
białej czekolady3-4 łyżki 
mleka (można ewentualnie użyć 
kokosowego)10 
migdałów (obranych ze skórki)1-2 łyżki 
likieru amarettowiórki kokosowe (do obtoczenia)
Czekoladę stopić z 
mlekiem, dodać 
likier amaretto i pozostawić do ostygnięcia (najlepiej na całą noc). Masa jest gotowa, kiedy da się uformować z niej kulki.Z masy uformować zatem kulki, a następnie je zgniatać, wkładać do środka 
migdał (lub połowę 
migdała w zależności od pożądanej wielkości praliny) i ponownie formować kulki.Kulki obtaczać w wiórkach 
kokosowych i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.