ßßß
- 500 g szynki wieprzowej- 1 marchewka- 1 cebula- 1 papryka czerwona- 1 łyżka słodkiej papryki- sól, pieprz- 4 łyżki mąki- 3 ziarna pieprzu- kostka mięsna- pół łyżki ziół prowansalskich- 2 liście laurowe- oliwa do smażeniaMięso pokrój na drobne kawałki, posól i popieprz. Smaż na patelni z każdej strony, aż się zarumieni. Dodaj posiekaną cebulę, marchewkę i paprykę, przypraw ziołami i słodką papryką. Smaż chwilę, a następnie zalej całość wrzątkiem (woda powinna zakryć mięso). Dodaj liście laurowe, ziarna pieprzu i kostkę mięsną. Dokładnie zamieszaj, przykryj i duś na małym ogniu przez 1,5 godziny.Do 1/3 szklanki wody dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Mieszankę wlej na patelnię i jeszcze chwilę gotuj, aż sos zgęstnieje.Podawaj w ryżem.Smacznego!