Ciekawy pomysł na urozmaicenie zwykłych naleśników. Następnym razem dodałabym jeszcze czerwonej fasoli albo kukurydzy. Zdecydowanie polecam dla fanów tego typu smaków.Składniki na 10 naleśników:10 cienkich naleśników250 g mięsa mielonego (dowolnego)½ czerwonej papryki1 mała cebulakminek mielony na końcówce noża1 łyżka papryki mielonejszczypta chilisól3 małe pomidoryser żółtyPaprykę i cebulę pokroić na drobną kostkę, podsmażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Do warzyw dodać mięso, chwilę podsmażyć i dorzucić pomidory. Smażyć do momentu aż warzywa będą miękkie a pomidory całkowicie się rozpadną i powstaly z nich sos odparuje. Doprawić solą i pozostałymi przyprawami. Ser żółty zetrzeć na tarce. Na każdym naleśniku układać po 1-2 łyżki farszu, posypywać serem i zwijać w rulon. Można podawać z ketchupem.Przepis bierze udział w akcji:Ewka