Wykonanie
Wiele
razy próbowałam stworzyć krem
kokosowy który smakowałby jak nadzienie pewnej kokosowej pralinki:) I w końcu znalazłam ten smak!!!! Krem jest delikatny i przepyszny. Nie
będę słodzić na temat mojego cudownego kremu, jak sami go przygotujecie, zobaczycie, że smak sam się obroni:)Składniki:
herbatniki ( zwykłe lub takie z dodatkiem
masła)- 15sztuk
mleko- 8 łyżek
wiórki kokosowe- 2 czubate łyżki
cukier puder ( opcjonalnie) -1 łyżeczka
Herbatniki kruszymy, zalewamy
mlekiem. Po ok 20 minutach gdy
ciasteczka będą nasiąknięte, dodajemy
wiórki kokosowe i krótko miksujemy za pomocą blendera. Przekładamy do słoiczka o ile nie zjemy wszystkiego od razu :) Przechowujemy w lodówce do tygodnia.
Aga