Wykonanie
Bardzo smakowity domowy batonik. Niewiele składników, nietrudny do wykonania a efekt wspaniały:) Przepis pochodzi od Dorotki z MW z drobnymi zmianami.
Składniki na około 25 kulek:200 g
wiórków kokosowych100 ml
śmietany 30%70 g
cukru pudru70 g
masła150 g
mlecznej czekolady (u mnie 75g
mlecznej i 75g
gorzkiej czekolady)Podgrzać
śmietanę z
masłem, do rozpuszczenia
masła. Przełożyć do naczynia w którym wymieszać wcześniej wiórki i
cukier. Wymieszać. Formować kulki w dłoniach i układać na papierze do pieczenia. Przykryć folią aluminiową i ostawić do lodówki na około 1 godz.Rozpuścić
czekoladę w kąpieli
wodnej. Kulki zanurzać w
czekoladzie (może przydać się pomoc wykałaczki) i układać na papierze. Poczekać aż
czekolada stwardnieje. Można chłodzić w lodówce.Smacznego:)