Wykonanie
Crumble czyli deser najczęściej składający się z
owoców i kruszonki. Smakuje wspaniale z dowolnymi
owocami. Robi się go standardowo z
owoców np podsmażonych. Nie
mogę się doczekać
owoców sezonowych, bo takie crumble z
owoców leśnych,
śliwek czy
malin to rozkosz dla podniebienia. Dziś powstało szybkie crumble z surowego
jabłka. Wszystko zrobiłam w malakserze.Składniki:1
jabłko150g
mąki100g
masła100g
cukruJabłko ze skórką ale bez pestek wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam. Dodałam łyżkę
cukru. Można dodać
cynamonu, będzie pachniało szarlotką. Ułożyłam w kokilkach. Następnie składniki na kruszonkę wrzuciłam do malaksera i zmiksowałam. Ułożyłam na owocach i do piekarnika. Piekłam około 15-20min w temp. 180st. C.Idealnie byłoby dodać
lody waniliowe, niestety nie miałam. Najsmaczniejsze jest jeszcze ciepłe z roztapiającą się gałką
lodów waniliowych. Szybki i smaczny deser.