ßßß

Składniki:1 polędwiczka wieprzowa około 500g6-7 plastrów szyki szwarcwaldzkiejduża gałązka pomidorków koktajlowych3 ząbki czosnkugarść czarnych oliwekświeży rozmarynoliwa z oliwek (najlepiej czosnkowo ziołowa)
Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek.
Pomidorki kroimy na połówki i układamy na dnie naczynia.
To samo robimy z oliwkami.
Czosnek siekamy i posypujemy warzywa.
Polędwicę koimy na 3-4 cm kawałki
Kawałki solimy i pieprzymy do smaku.
Każdy kawałek polędwicy zawijamy plasterkiem szynki.
Na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek podsmażamy mięso z obu stron.
Następnie przekładamy do naczynia z pomidorkami. Wstawiamy do piekarnika na około 10 minut.
Gotowe.Smacznego.