ßßß
Składniki:100g ryżu arborio200ml mleka 3,2%200ml śmietany kremówkilaska wanili4 łyżki cukru3 jabłka2 łyżki brązowego cukru1 łyżka miodu2 łyżki masła

Ryż wsypujemy do rondla, dodajemy mleko, śmietanę i cukier. Dodajemy przekrojoną na pół wanilię. Podgrzewamy na średnim ogniu przez 20-25 minut, do momentu, aż ryż wchłonie większość płynów. Wyjmujemy laskę wanilii.
Patelnię rozgrzewamy, wsypujemy brązowy cukier, czekamy, aż cukier się rozpuści i nabierze bardziej brązowego koloru. Następnie dodajemy masło i miód.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
Jabłka wrzucamy na patelnie i dokładnie mieszamy. Gotujemy około 5 minut na małym ogniu.
Na gotowy ryż przekładamy jabłka.
Smacznego.