Wykonanie
Kup:2 połówki
piersi z kurczaka (dostań darowiznę albo miej chwilowo lepszą sytuację:)panierkę do
kurczakaryżsos dowolnyCo robimy: Gotujemy
ryż (15min), 2
torebki wg mnie wychodzi na 3 osoby . W tym czasie kroimy piersi na kawałki i obtaczamy je w gotowej panierce (ja użyłam Prymat). Wrzucamy na patelnie i smażymy z obu stron. Sos był robiony na szybko z tego co było w lodówce czyli:
koncentrat pomidorowy, ćwiartki
pomidora z puszki, papryczka konserwowa i
papryka czerwona surowa, skrojone, wymieszane na patelni z różnymi
ziołami (prowansalskie też oczywiście!).Cena jednej porcji około 3,50zł
PS: Chyba przesoliłam... Aha, jak widać na zdjęciu polałam to jeszcze
keczupem -to nie był dobry pomysł, nie bierzcie ze mnie przykładu;)Zabawne jest to, że gotowałam przed śniadaniem i po prostu zjadłam od razu z głodu -ale! Cały dzień w służbie i może to efekt placebo ale zadziałało -nie byłam głodna bo przecież ja już ,,po obiedzie'';)
__*__Dzisiaj prezentuję moje paznokcie -tak szczerze to z wakacji. Ale przypasowały mi do
kurczaka:D
Cieniowane paznokcie Ombre.