Wykonanie
Mhhhh na samo wspomnienie tej
sałaty sie rozpływam. Czy można chcieć czegoś więcej -
sałatkę można podać na śniadanie, obiad i kolację. Wspaniale pasuje na każdą okazję zarówno na grilla jak i bardziej oficjalne okazje. Przygotuje ją każdy nawet kucharz amator. Tak więc do dzieła!

Do przygotowania 2 porcji
sałaty potrzebujemy:- 3 łyżki komosy ryżowej (u mnie czerwona)-
pomidorki koktajlowe (ok 5 żółtych i 5 czerwonych)- spora garść posiekanej
pietruszki- świeżo zmielony
pieprz- 1 łyżeczka
octu balsamicznegoKomosę przepłukujemy na sitku i gotujemy ok 15 minut (wrzucamy do gotującej się
wody bez dodatku
soli). W tym czasie myjemy
pomidorki i przekrawamy je na połówki, dodajemy odrobinę
pieprzu,
ocet balsamiczny i odstawiamy na chwilę. Ugotowaną komosę odsączamy, przepłukujemy chłodną
wodą i zostawiamy na chwilę żeby pozbyć się nadmiaru
wody. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i przenosimy do miseczek.Jestem ciekawa Waszego zdania na temat tej kreacji.