Wykonanie
Zawsze mam problem z napisaniem wstępu dotyczącego czegoś co uważam za genialnie pyszne.No bo jak tu słowami odtworzyć smak który dostarcza takiej radości ? Nie będzie wiec długiej przedmowy. Po porostu spróbujcie zrobić ten sernik na zimno z kremowym musem
malinowym a będziecie wiedzieć\o czym
mowa.
Spód:200g
ciasteczek typu hit, markizy100 g
masłaCiasteczka w całości ( ja użyłam
Hitów z nadzieniem
czekoladowym) miksujemy malakserem na drobniutkie okruszki. Dodajemy stopione
masło i dokładnie wyrabiamy.
Ciastem wylepiamy
spod tortownicy ( u mnie 23cm) i wkładamy do lodówki.Masa serowa800g
twarogu z wiaderka400ml
śmietanki 30%8-10 łyżek
cukru pudru2,5 kopiate łyżki
żelatynyŻelatynę namaczamy w odrobinie
wody.
Śmietankę ubijamy,pod koniec dodajemy
cukier.Następnie po łyżce dokładamy
twaróg nadal ubijając.
Żelatynę podgrzewamy do momentu całkowitego rozpuszczania, dodajemy do niej łyżkę masy serowej , a następnie łączymy wszystko miksując.Tak przygotowaną masę wykładamy na
ciasteczkowy spód i wkładamy do lodówki.Mus malinowy700g
malin500ml
śmietanki 30%1 łyża
żelatyny5-6 łyżek
cukru pudruMaliny zmiksować, a następnie przetrzeć przez sitko , aby pozbyć się pestek..
Żelatynę namaczamy w odrobinie
wody, a następnie podgrzać\do rozpuszczenia. Do
żelatyny dodać łyżkę musu
malinowego i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć\z reszta musu.
Śmietankę ubić na puch wraz z
cukrem i dodać do niej mus malinowy. Wymieszać. Całość przełożyć na wcześniej przygotowana warstwę serowa. Zostawić w lodowce do stężenia.