Wykonanie

Warto jeść owsiankę, ponieważ owies i jego
przetwory pokrywają zapotrzebowanie na składniki odżywcze organizmu. Sportowcy cenią
płatki owsiane za to, że są źródłem siły, zaś kobiety za właściwości odchudzające i odmładzające.L iczba osób: 3; c zas przygotowania: 10 minut; p oziom trudności: bardzo łatwe; k oszt: mniej niż 10 złotych.SKŁADNIKI250 ml
płatków owsianych górskich300 ml
kefiru naturalnego2
banany1
gruszka2 łyżki
mioduwiórki
czekoladowe do dekoracjiPRZYGOTOWANIE
Banany i
gruszki umyj. Pokrój w kostkę i włóż do wysokiego naczynia..Dodaj
płatki owsiane,
kefir i
miód. Zblenduj na jednolitą masę.Rozlej do szklanek. Posyp wiórkami czekoladowymi.Możesz ozdobić również świeżymi
owocami lub liśćmi świeżej
mięty.