Wykonanie
Mój ulubiony krem do ... wszystkiego :) idealny do wszelkich deserów,
tortów, ciast, serników, oraz wszystkich przekładańców i nadziewańców typu karpaty, eklery czy tam inne ptysie ;) mój budyniowy numero uno - jeden krem i milion opcji :) prosty,
leki, puszysty, szybki, ma świetną konsystencję i jest po prostu pyszny!
2 szklanki
mleka1
budyń waniliowy3 łyżki
mąki pszennej6 łyżek
cukru250 g
masła - może być także
margaryna ( tłuszcz musi być miękki )
Mąkę wraz z
budyniem wsypać do 3/4 szklanki
mleka i dobrze wymieszać. Do pozostałego
mleka dodać
cukier i zagotować w rondelku. Do gotującego się
mleka wlać przygotowany wcześniej
budyń i energicznie mieszając gotować jeszcze chwilę po zgęstnieniu. Garnek zdjęć z ognia i ostudzić
budyń.Ostudzony
budyń miksować z miękkim
masłem lub
margaryną dodając tłuszcz stopniowo po łyżce. Całość miksować do uzyskania puszystego kremu.gotowe! :) teraz można smarować, przekładać, nadziewać lub... zjeść łyżką prosto z miski ;)