ßßß

kilka grzybów munpół szkl fasoli mung300 g mięsa z udźca indykapół cebuli3 ząbki czosnkupół brokułasólpieprzpół łyżeczki imbiruprzprawa turecka lub zioła chińskiechili w płatkacholej do smażenia1 łyżka sosu sojowego2 g makaronu ryżowegoGrzyby mun namoczyć i następnie ugotować, przez ok 20 mi. odcedzićFasolę mung namoczyć na ok 1 godzinę po czym ugotować do miękkości, pozostawić pod przykryciem, aż wchłonie wodę.Mięso pokroić w kostkę niezbyt drobno, skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, chili i odstawić na 2-3 godziny.Na woku rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, po chwili mięso i przysmażać je przez ok 5 min, dodać przyprawy i drobno pokrojony brokuł i pokrojone na paseczki grzyby mun, podlać wodą lub rosołem i smażyć ok 30 min.Makaron włożyć do wrzątku i pozostawić pod przykryciem na ok 5 min, po czym odcedzić.Do woka włożyć fasolę mung całość polać sosem sojowym i doprawić do smaku.Podawać z makaronem ryżowym