ßßß

papier ryżowy55 g makaronu ryżowego10 g grzybów mun150 g mięsa mielonego2 ząbki czosnkupół łyżeczki imbiru1 łyżka sosu sojowego1 łyżka sosu chińskiego Łowiczpół łyżeczki przyprawy do potraw chińskich1 łyżka olejuGrzyby mun ugotować, makaron zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem do napęcznienia. Na patelnię włożyć posiekany czosnek, olej, mięso mielone imbir i inne przyprawy oraz ugotowane i posiekane w paseczki grzyby mun. Smażyć ok 10 min. Makaron odcedzić włożyć do naczynia i przeciąć nożem kilka razy, dodać sos Łowicz i przysmażone mięso z grzybami. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie, nakładać po łyżce nadzienia i zwijać sajgonki. Smażyć na oleju na rumiany kolor, podawać z chińskim sosem Łowicz.