ßßß


papier ryżowy 1 opnadzienie100 gr czerwonej soczewicy10 gr grzybów mun2 łyżki bułki tartej1 łyżka sosu sojowego1 łyżka sosu teriyaki1 jajko1 ząbki czosnku1 łyżeczka imbiru1 łyżeczka cukru2 łyżeczki ziarna sezamupół łyżeczki czerwonej słodkiej paprykiSoczewicę namoczyć wcześniej na ok 2 godziny, po czym ugotować i odcedzić. Grzyby mun namoczyć i ugotować .Soczewicę wystudzić, dodać przyprawy i posiekane w paski grzyby, zmięty czosnek, bułkę tartą i jajko oraz sosy. Wymieszać nadzienie .. Papier ryżowy moczyć króciutko ok 2 sek w letniej wodzie i kłaść na desce, kiedy zmięknie kłaść po łyżce nadzienia i zawijać małe sajgonki tak jak zawija się gołąbki. Układać luźno. Po czym smażyć w głębokim oleju.Podawać z makaronem i sosem, lub ryżem i sałatką.
Dodatkowo można przygotować szybki os pikantny .. Wymieszać 2 łyżki koncentratu pomidorowego z 3-4 łyżkami wody, dodać 1 łyżkę sosu Tao-Tao słodko pilantnego, 2 łyżki sosu sojowego jasnego i jedną łyżkę sosu imbirowego.. zagotować i dodać łyżkę posiekanej natki pietruszki.