Wykonanie
Nie mam pojęcia skąd nazwa "
Kiwi Crisps", w ciastkach nie ma ani grama
Kiwi, ale są przepyszne. Szybkie w przygotowaniu, dla dużych i małych łasuchów.Składniki:
225 g
masła115 g
cukru brązowego1 puszka (397g)
mleka słodzonego skondensowanego370g
mąki pszennej2 czubate łyżeczki
proszku do pieczenia200g
czekolady (
mlecznej, gorzkiej, białej, wedle uznania)Przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do 160 C ( góra, dół)
Masło ubijamy z
cukrem na puszystą masę, do masy dodajemy
mleko skondensowane i ubijamy na wysokich obrotach do dokładnego połaczenia składników.
Czekoladę kroimy na drobne kawałki.Mieszamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i kawałkami
czekolady. Całość dodajemy do masy
maślano-
mlecznej.Dokładnie mieszamy ( najlepiej szpatułą do ciasta)Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę łyżką nakładamy
ciastka.Pieczemy przez około 20-30 minut do uzyskania złotego koloru.Smacznego :)