Wykonanie
Kisiel przygotowuje się ekspresowo, jest smaczny zarówno na ciepło jak i na zimno, a najlepszy jest taki, który przyrządzimy samodzielnie. Poniżej przedstawiam przepis na pyszny i zdrowy, pozbawiony sztucznych barwników
kisiel jeżynowy.
![](/Data/Images/akademiaciastek.blogspot.com\2015_slash_08_slash_kisiel-jezynowy/l/2117665278.JPG)
Składniki:- kubek
jeżyn- 3 łyżeczki
cukru,- 4 łyżeczki
mąki ziemniaczanej,- 300 ml
wody,- rondel, łyżka.Wykonanie:1.
Skrobię ziemniaczaną rozpuszczam w połowie szklanki zimnej
wody. Resztę
wody wlewam do rondla.2. Do rondla z
wodą wsypuję
cukier i
jeżyny. Zagotowuję.3. Do gotującego "kompotu" wlewam powoli, wciąż mieszając rozpuszczoną
skrobię. Mieszam do całkowitego zgęstnienia.
![](/Data/Images/akademiaciastek.blogspot.com\2015_slash_08_slash_kisiel-jezynowy/l/1665713993.JPG)