Wykonanie
Każdy z nas od czasu do czasu (czasem częściej) ma ochotę na coś słodkiego. Jednak nie ma nic lepszego niż domowe wypieki! Ten przepis spodoba się nawet największym amatorom pieczenia. Kilka prostych składników, a efekt - nieziemsko pyszne babeczki!Jeśli nie wiecie jak umilić sobie początek tygodnia, to zabierzcie się za pieczenie! Obiecuję, wszyscy dadzą radę!
składniki:1
budyń waniliowymlekocynamoncukier trzcinowyciasto francuskieczerwone porzeczkiBudyń gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, posypujemy
cukrem i
cynamonem. Następnie rolujemy ciasto. Kroimy na kawałki mniej więcej 5 cm i wykładamy nim formę na muffinki, tworząc koszyczki. Następnie wypełniamy je
budyniem. Babeczki pieczemy w temp. 220 stopni około 20-25 minut. Podajemy z
czerwonymi porzeczkami lub innymi ulubionymi
owocami.