Wykonanie
Te roladki to świetne zestawienie kolorystyczne jak i smakowe. Chrupkie, świeże warzywa z delikatnym sosem zawinięte w placki tortilli. Idealna przekąska na seans filmowy czy spotkanie ze znajomymi. Możemy tworzyć własne kombinacje smakowe według naszych upodobań. Życzę miłych przygotowań i smacznego:)Składniki :4 placki tortillikilka liści
sałaty lodowej1
papryka złóta1
papryka czerwona1
ogórek1
czerwona cebulaszczypiorek (do dekoracji)sos- przepis tutajTortillę należy posmarować przygotowanym wcześniej sosem. Wszystkie składniki układamy tak, aby jeden koniec zostawić wolny (to ułatwi nam zawijanie i zlepienie tortilli). Rozkładamy liście
sałaty, a następnie pokrojone w paski warzywa :
paprykę żółtą i czerwoną,
ogórek oraz posiekaną w piórka
cebulę. Istotne jest to, żeby składniki były rozłożone równomiernie i tworzyły niezbyt grubą warstwę. Całość zwijamy w ciasny rulon, a następnie owijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę i pozostawiamy do schłodzenia. Po tym czasie należy odkroić końce rolady i pokroić ją na plastry (ok 5-6 kawałków). Możemy też przygotować większe rulony. Należy wtedy roladę przekroić tylko na pół i każdy kawałek przewiązać
szczypiorkiem.