Wykonanie
Słoneczne tango z
mango...

Tym razem propozycja koktajlu o bardzo
słonecznym, energetycznym kolorze z
owocami mango i
płatkami komosy ryżowej. Pysznie, zdrowo i pozytywnie!
Mango bywa nazywane "
owocem młodości" ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające. Zawiera ono sporą dawkę witaminy C i witamin z grupy B, które wzmacniają system odpornościowy i nerwowy, a także witamin A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu.
Owoc ten jest też źródłem wielu składników mineralnych - potasu, magnezu, wapnia, fosforu; błonnika pokarmowego oraz enzymów wspomagających trawienie
białek.Połączenie soczystego
mango z
płatkami komosy ryżowej w
słonecznym koktajlu, na który przepis zamieszczam poniżej, zdecydowanie wyjdzie nam na zdrowie!Składniki:2 dojrzałe
mango,300 g
jogurtu naturalnego,2-3 łyżki
płatków z komosy ryżowej Symbio,kilka kostek
lodu.

Przygotowanie:
Mango myjemy, obieramy ze skórek, pozbywamy się pestek.
Owoce miksujemy przez 2-3 minuty z
jogurtem naturalnym,
płatkami komosy i kostkami
lodu.

SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI! :))